UNIVERSITAT I EMPRESA

L’educació, a tots els nivells, és una de les principals eines per al progrés social, cultural i econòmic. FemCAT està compromès amb l’ensenyament superior i amb la recerca, que és un objectiu en ella mateixa i alhora mesura del desenvolupament humà i de l’ecosistema creatiu. FemCAT s’ha implicat amb la universitat pública catalana en diverses iniciatives que han anat evolucionant a mesura que totes dues parts ho han jutjat convenient.

De manera regular, FemCAT suggereix noms de persones del món empresarial als estaments que nomenen representants als Consells Socials de les Universitats Públiques catalanes, perquè siguin tingudes en compte i, en aquest cas, exerceixin el càrrec a títol personal. Amb el suggeriment es busca intensificar el criteri empresarial als Consells Socials i transmetre el missatge que la creació de valor, la capacitat de gestionar i fer créixer empreses, que aporten llocs de treball i activitat econòmica, ha de ser considerada per a una eficaç participació de la societat a la Universitat. Nombrosos membres de FemCAT ja formen part, presideixen o han presidit, sempre a títol personal, Consells Socials de diverses universitats catalanes. És una filiació que han entomat com un servei a la societat i que els ha permès guanyar una visió de primera mà sobre els reptes, oportunitats i estructura de les universitats catalanes.

Entre els anys 2011 i 2014 es van dur a terme deu edicions de visites de professors i professores de vuit universitats catalanes a empreses, arribant a 27 empreses amb un total de 675 participants per part de les Universitats i 141 persones provinents del món empresarial. L’objectiu va ser fomentar el coneixement mutu entre el món universitari i l’empresarial, dins un programa que aporta al personal acadèmic una comprensió de primera mà sobre els reptes i la situació d’empreses catalanes i als empresaris i empresàries una visió detallada de les instal·lacions i projectes universitaris. Les visites a empreses culminaven en reunions de transferència de tecnologia, en les que els experts en transferència de les universitats posaven en contacte les empreses amb els responsables de grups de recerca que podien aportar solucions a reptes de negoci comunicats prèviament. Amb aquesta iniciativa es va aconseguir posar en marxa diverses col·laboracions entre els grups de recerca i les empreses participants. La  metodologia de transferència de tecnologia basada en la demanda és cada vegada més utilitzada per les entitats de recerca i transferència catalanes, amb molt bona resposta al mon empresarial.


Modificar cookies