BENCHMARKING CATALUNYA: Cohesió social

Nota de premsa

FemCAT visita entitats exemplars de Girona i Olot amb l’objectiu d’elaborar una proposta de país en l’eix de cohesió social

Un grup d’uns 40 empresaris i empresàries de FemCAT – Fundació Privada d’Empresaris de Catalunya s’han desplaçat del 6 al 7 d’octubre a Girona i Olot per visitar un total de 5 entitats que treballen de forma exemplar en promoure la cohesió social, en el marc del primer viatge de benchmarking de 2021.

El programa va començar dimecres 6 d’octubre amb un acte institucional conjunt amb la Fundació Girona-Est amb parlaments de l’alcaldesa de Girona, Marta Madrenas, la Presidenta de FemCAT, Elena Massot, i el President de la Fundació Girona-Est, Jaume Sanabras, a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona.

En el seu discurs davant d’un centenar d’assistents a l’acte, la Presidenta de FemCAT, Elena Massot, va destacar: “Aquest any, amb la novena edició, les circumstàncies ens han portat a triar un destí especial: Catalunya. No és només que no sigui factible un viatge a l’estranger, sinó que moltes vegades compartíem entre nosaltres la certesa que hi ha a Catalunya exemples de feina molt ben feta, que no es coneix o no es posa prou en valor.”

“Ens fa molta il·lusió visitar aquestes entitats i saber més sobre tots elles, però no només això, sinó haver-les inclòs en aquest exercici que té un objectiu de país. Mirarem d’entendre el que heu fet i, com quan anem a l’estranger, quines han estat les claus del vostre èxit, què heu aconseguit i quines repercussions podria tenir si es fes més sovint. D’aquí en traurem unes conclusions que no només serviran a la resta d’empreses per seguir el vostre exemple, sinó que seran els elements d’una proposta de país, que discutirem entre tots els assistents,” va concretar.

L’acte va anar seguit d’un dinar popular al Pavelló Municipal Esportiu de Vilarroja, abans de dirigir-se cap a Olot per visitar Noel Alimentaria i la Unió Esportiva Olot.

El programa ha continuat el dijous 7 d’octubre a Girona amb visites a Metalquimia i la Fundació per a la Creativació i ha finalitzat amb una visita a Comexi.

Entre els participants, en David Marín, Conseller Delegat de Inaccés Geotècnica Vertical, ha compartit: “ En aquest viatge, hem vist empreses, però sobretot hem vist persones que lideren. El repte de debò és aconseguir produir més líders transformadors.”

En Joaquim Boixareu, President d’Irestal Group, afegeix: “Cadascuna d’aquestes iniciatives ens mostra l’excel·lència, i també el potencial que es desperta quan ens decidim a sumar. Connectar iniciatives, aprendre els uns dels altres i cooperar fa que l’impacte es multipliqui.”

Parlant de la seva experiència com a participant, en Jaume Sanabras, Conseller Delegat de Marlex Human Capital, comenta: “FemCAT és un espai molt fèrtil per connectar, trobar col·laboracions i sumar suports. Amb les converses que s’han generat a trobades com aquesta, ha estat possible crear, fer créixer i enriquir iniciatives de progrés social.”

Context

FemCAT organitza cada dos anys un viatge de benchmarking amb l’objectiu d’observar de primera mà algun aspecte en què un país visitat és referent mundial. En el context actual i amb les restriccions per a viatjar a l’estranger, FemCAT ha transformat les limitacions de la COVID-19 en una ocasió de repensar l’oferta. Els viatges a Catalunya permetran als seus participants (re)descobrir l’ecosistema empresarial a Catalunya, (re)apreciar la innovació de les empreses catalanes, (re)connectar amb la comunitat FemCAT, tot i comparant-ho amb els aprenentatges dels viatges de benchmarking precedents.

Enguany, en lloc d’un únic viatge, la proposta constarà de tres viatges i es desenvolupa segons els quatre eixos de treball de FemCAT: Competitivitat, Cohesió social, Projecció al món, Emprenedoria i Innovació. El primer viatge se celebrarà entre Girona i Olot del 6 al 7 d’octubre de 2021 centrat en el tema de Cohesió social. El segon viatge tindrà lloc entre Barcelona i el Vallès Oriental del 30 de novembre a l’1 de desembre de 2021 al voltant dels eixos Emprenedoria i Innovació i Projecció al món. El tercer viatge serà al gener de 2021 a Lleida en relació a la Competivitat.

Des del 2007, s’han celebrat un total de 8 edicions, la darrera essent el 2019.

Informació i contacte

Per llegir més sobre els viatges de benchmarking organitzats per FemCAT, visiteu aquest lligam.

Podeu trobar més informació sobre FemCAT, a la pàgina web o a les xarxes socials (Twitter, Linkedin, Instagram).

Totes les fotografies dels viatges es podran trobar al Flickr de FemCAT. Per utilitzar-les cal citar els drets d’autor © FemCAT – Fundació d’Empresaris de Catalunya.

Per a més detalls relacionats amb premsa, contacteu premsa@femcat.cat.

Descarregar la nota de premsa en pdf.

Compartir

Similar Articles

Iniciativa pels IdiomesFEMCAT DEFENSA EL MULTILINGÜISME COM A CLAU PER A INTERNACIONALITZACIÓ  DE LES...
Multilingüisme per...Convocatòria de premsa Aquest dimecres 15 de Desembre, a les 10.00h,  FemCAT, ...
BENCHMARKING CATALUNYA:...Nota de premsa - FemCAT visita entitats exemplars de Barcelona i el Vallès Occidental...
Benchmarking Catalunya:...Empresaris i empresàries de FemCAT viatjaran a Girona i Olot amb l’objectiu de...
Nomenament del Dr....El Patronat de FemCAT, reunit el 14  de setembre de 2021, ha atorgat la distinció...