BENCHMARKING CATALUNYA: Emprenedoria i Innovació + Projecció al mon

Nota de premsa – FemCAT visita entitats exemplars de Barcelona i el Vallès Occidental amb l’objectiu d’elaborar una proposta de país en l’eix d’emprenedoria i innovació i la projecció al mon.

Un grup d’uns 35 empresaris i empresàries de FemCAT – Fundació d’Empresaris de Catalunya s’han desplaçat del 30 de novembre a l’1 de desembre a Barcelona, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Polinyà i Viladecavalls per visitar un total de 7 entitats que treballen de forma exemplar en promoure l’emprenedoria, la innovació i la projecció al mon, en el marc del segon viatge de benchmarking de 2021.

El tret de sortida s’ha fet el dimarts 30 de novembre amb visites a Tech Barcelona i empreses de l’ecosistema de les starts-ups de Catalunya, com ara incubadores, acceleradores, entre d’altres, i una taula rodona junt amb DIPLOCAT, Gina Barcelona Architects i Tech Barcelona abans de dirigir-se a Sant Cugat del Vallès per visitar Eurofragance i tot seguit a Sabadell per parlar sobre internacionalització amb les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa. El programa ha continuat el dimecres 1 de desembre a Viladecavalls amb visita a Circutor i finalitzat a Polinyà amb visita a Metalast.

Entre els participants, en Carles Cuyàs, Gerent de Fredvic, ha compartit: “Aviat, la internacionalització perdrà sentit. No serà una cosa addicional, serà un mercat més.”

L’Ariadna Marín, Directora General de Coatresa Group, afegeix: “No ens hem de sentir petits davant la capacitat financera estrangera, a Catalunya estem molt ben preparats per anar a fora.”

Parlant d’una de les visites del viatge, en Jaume Alsina Casalduero, CEO d’Encofrats Alsina, comenta: “A Fluidra, han positivat l’èxit. Son responsables i conseqüents.”

Context

FemCAT organitza cada dos anys un viatge de benchmarking amb l’objectiu d’observar de primera mà algun aspecte en què un país visitat és referent mundial. En el context actual i amb les restriccions per a viatjar a l’estranger, FemCAT ha transformat les limitacions de la COVID-19 en una ocasió de repensar l’oferta. Els viatges a Catalunya permetran als seus participants (re)descobrir l’ecosistema empresarial a Catalunya, (re)apreciar la innovació de les empreses catalanes, (re)connectar amb la comunitat FemCAT, tot i comparant-ho amb els aprenentatges dels viatges de benchmarking precedents.

Enguany, en lloc d’un únic viatge, la proposta constarà de tres viatges i es desenvolupa segons els quatre eixos de treball de FemCAT: Competitivitat, Cohesió social, Projecció al mon, Emprenedoria i Innovació. El primer viatge es va celebrar entre Girona i Olot del 6 al 7 d’octubre de 2021 centrat en el tema de Cohesió social. El segon viatge ha tingut lloc entre Barcelona i el Vallès Occidental del 30 de novembre a l’1 de desembre de 2021 al voltant dels eixos Emprenedoria i Innovació i Projecció al mon. El tercer viatge serà al febrer de 2021 a Lleida en relació a la Competivitat.

Des del 2007, s’han celebrat un total de 8 edicions, la darrera essent el 2019.

Informació i contacte
Per llegir més sobre els viatges de benchmarking organitzats per FemCAT, visiteu aquest lligam.
Podeu trobar més informació sobre FemCAT, a la pàgina web o a les xarxes socials (Twitter, Linkedin, Instagram).
Totes les fotografies dels viatges es podran trobar al Flickr de FemCAT. Per utilitzar-les cal citar els drets d’autor © FemCAT – Fundació d’Empresaris de Catalunya.
Per a més detalls relacionats amb premsa, contacteu premsa@femcat.cat.

Descarregar la nota de premsa en format pdf.

Compartir

Similar Articles

Iniciativa pels IdiomesFEMCAT DEFENSA EL MULTILINGÜISME COM A CLAU PER A INTERNACIONALITZACIÓ  DE LES...
Multilingüisme per...Convocatòria de premsa Aquest dimecres 15 de Desembre, a les 10.00h,  FemCAT, ...
BENCHMARKING CATALUNYA:...Nota de premsa FemCAT visita entitats exemplars de Girona i Olot amb l’objectiu...
Benchmarking Catalunya:...Empresaris i empresàries de FemCAT viatjaran a Girona i Olot amb l’objectiu de...
Nomenament del Dr....El Patronat de FemCAT, reunit el 14  de setembre de 2021, ha atorgat la distinció...