Comunicat, febrer 2021

Els darrers dies hem viscut uns esdeveniments que lamentem profundament. FemCat defensa el dret a la llibertat d’expressió, artística i de manifestació, però en cap cas la violència. Les protestes han començat de manera legítima, pacífica i respectuosa; malauradament, han mutat cap a situacions de vandalisme, destrucció gratuïta, o fins i tot saqueig i pillatge, que condemnem enèrgicament.
Els episodis de violència no ajuden a defensar cap dret. Persones que s’apropien de la llibertat dels altres dirigeixen la seva capacitat destructiva vers el mobiliari urbà, els béns comuns i el patrimoni cultural. També vers els comerços i activitats econòmiques ja molt castigades per la pandèmia, provocant-los encara més perjudicis dels que han de suportar per les restriccions normatives.
Reivindiquem el paper de les empreses com a ens tractors de l’economia. Si se’ls permet, el comerç, la restauració, la cultura i tots els sectors que fan possible una vida social activa tindran un paper clau en la recuperació econòmica post-pandèmia, amb la creació de llocs de treball i la generació de riquesa per contribuir al benestar del país. Els atacs gratuïts contra tota mena d’activitats a peu de carrer no només perjudiquen les empreses implicades i els seus treballadors, sinó tota la ciutadania, que inclou les mateixes persones que reclamen plena llibertat d’expressió.
És necessari debatre els motius i les possibles solucions tant de l’origen de les protestes com del seu descarrilament. El debat no es pot limitar al de l’actuació de la policia, essencial per garantir l’ordre públic, que té l’obligació de defensar el conjunt de la ciutadania i la seva activitat, també l’econòmica i cultural.
Intentem entre tots recuperar el seny que permeti que les protestes es puguin dur a terme en un entorn pacífic i que la violència no malmeti la imatge del nostre país, imprescindible per engegar la recuperació econòmica tant bon punt la pandèmia ens ho permeti.

 

Compartir

Similar Articles

Necessitem una...L’actual debat sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona ens demostra la...
Comunicat, març 2021Estan a punt d’esgotar-se els llocs presencials a l’XI Fòrum FemCAT! L’aforament...
Memòria anual...Ja és disponible la memòria FemCAT 2020, amb un format nou i continguts multimèdia....
Comunicat, setembre 2020FemCAT manifesta la seva solidaritat amb el Molt Honorable President de la Generalitat de...
Reivindiquem la nostra...Hem sabut avui que Nissan tanca les seves plantes a Catalunya. Ens dol aquesta notícia,...