Nomenament del Dr. Andreu Mas-Colell com a Membre d’Honor de FemCAT

Nomenament del Dr. Andreu Mas-Colell com a Membre d’Honor de FemCAT

El Patronat de FemCAT, reunit el 14  de setembre de 2021, ha atorgat la distinció honorífica de Membre d’Honor al Dr. Andreu Mas-Colell.

Es tracta d’una distinció reservada a les persones no empresàries de reconegut prestigi que, mitjançant la seva tasca professional, han fet contribucions a la societat, que comparteixen l’ideari de FemCAT expressat al Manifest i els Objectius Fundacionals, i a qui FemCAT reconeix i agraeix una contribució significativa a la vida de la fundació.

Les extraordinàries contribucions del Dr. Mas-Colell a la ciència, la societat i el país han merescut nombrosos reconeixements i l’agraïment d’institucions i persones. Avui continua la seva obra: el reconeixement que FemCAT li atorga per la contribució a la nostra fundació acompanya la constatació que continua sent una de les figures cabdals en l’àmbit de les universitats, la recerca i l’economia a Catalunya.

Durant l’acte de reconeixement, diversos patrons de FemCAT van recórrer els moments en què la contribució de l’homenatjat ha guiat les accions de la fundació. Ja abans de la constitució formal, l’any 2004, va mantenir una trobada de treball amb el grup fundador. En aquella ocasió, va defensar la necessitat d’una universitat emprenedora, capaç de transformar el coneixement en riquesa a través d’una major interacció amb la societat, la col·laboració internacional i la mobilitat, amb aspiració a l’excel·lència. Alhora, animava FemCAT a contribuir a l’enfortiment de les institucions públiques, mitjançant el compromís empresarial amb la mirada posada en el llarg termini. Així mateix, va destacar el paper de l’educació per al creixement econòmic. Aquestes paraules van influir profundament en la redacció del Manifest de FemCAT, que establia els eixos de treball de la fundació: Millorar la nostra capacitat emprenedora i d’innovació, vetllar per la millora de la competitivitat del nostre país, assegurar la cohesió social de Catalunya i projectar Catalunya al món.

Al 2004, animava FemCAT a contribuir a l’enfortiment de les institucions públiques, mitjançant un activisme amb la mirada posada en el llarg termini. Aquestes paraules van influir profundament en la redacció del Manifest de FemCAT, que establia els eixos de treball de la fundació.

L’any 2005, el professor Mas-Colell va liderar la redacció d’un conjunt d’indicadors de progrés relacionats amb els objectius de FemCAT per a Catalunya, establint-ne objectius de cara a l’any 2014. Aquests objectius van determinar la configuració de diversos programes encara actius: Parlament i Empresa, que busca acostar l’empresa catalana a la classe política a través d’un conveni amb el Parlament de Catalunya; Escola i Empresa, que acosta la figura de la persona empresària i el seu dia a dia als estudiants de secundària; i la implicació de nombrosos empresaris i empresàries amb la universitat, a través dels Consells Socials.

L’any 2006, sota l’impuls del Dr. Mas-Colell, es va crear la Barcelona School of Economics, institució que pocs anys després va posicionar-se com la tercera entitat d’estudis graduats d’economia a Europa. L’any 2015, va participar a la creació del Barcelona Institute of Science and Technology, institució líder en recerca multidisciplinària que agrupa set centres de recerca amb distincions d’excel·lència. FemCAT és patró fundador de totes dues institucions: devem al Dr. Mas-Colell aquestes oportunitats d’aportar a la recerca i l’acadèmia internacionals el punt de vista de l’empresa catalana. Servim en aquestes entitats amb l’objectiu expressat per ell: fer possible la transformació del coneixement en riquesa per a la societat.

Devem al Dr. Mas-Colell aquestes oportunitats d’aportar a la recerca i l’acadèmia internacionals el punt de vista de l’empresa catalana. Servim en aquestes entitats amb l’objectiu expressat per ell: fer possible la transformació del coneixement en riquesa per a la societat.

Durant l’acte es van desgranar molts altres moments en què el Dr. Mas-Colell ha estat present a l’activitat de FemCAT: com a inspiració, en representació d’altres entitats i amb la seva autoritat de conseller de la Generalitat de Catalunya. És una de les majors figures de la Catalunya contemporània, tant per la seva contribució científica, com institucional i personal. Ha posat la seva intel·ligència, esforç i tenacitat al servei del país i el conjunt de la ciutadania. El reconeixement que FemCAT li ha atorgat és una petita mostra d’agraïment a la seva contribució, tant a la fundació com a la societat.

És una de les majors figures de la Catalunya contemporània, tant per la seva contribució científica, com institucional i personal. Ha posat la seva intel·ligència, esforç i tenacitat al servei del país i el conjunt de la ciutadania.

Per la seva banda, el Dr. Mas-Colell, en un breu parlament, va recordar també alguns moments de la seva relació amb FemCAT.  Va destacar el suport rebut en el moment de la creació de la Barcelona School of Economics, i com l’impuls que arribava “des del cor del món econòmic i social” li va facilitar la feina i alhora el va animar a continuar. Per acabar va destacar que FemCAT, i altres entitats de la societat civil que proposen un model de país amb objectius a llarg termini, han de continuar al peu del canó, no descansar i seguir treballant per la prosperitat del país i la seva gent.

El Dr. Mas-Colell, al seu parlament, va destacar que FemCAT, i altres entitats de la societat civil que proposen un model de país amb objectius a llarg termini, han de continuar al peu del canó, no descansar i seguir treballant per la prosperitat del país i la seva gent.

Compartir

Similar Articles

BENCHMARKING CATALUNYA:...Nota de premsa - FemCAT visita entitats exemplars de Barcelona i el Vallès Occidental...
BENCHMARKING CATALUNYA:...Nota de premsa FemCAT visita entitats exemplars de Girona i Olot amb l’objectiu...
Benchmarking Catalunya:...Empresaris i empresàries de FemCAT viatjaran a Girona i Olot amb l’objectiu de...
Aeroport, oportunitats...Model de país El debat sobre l’ampliació de l’aeroport ha saltat a l’arena...
Necessitem una...L’actual debat sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona ens demostra la...