El Món que ens arriba: Empresa, Treball i Immigració

El Món que ens arriba: Empresa, Treball i Immigració

2a  edició (2008): El Món que ens arriba: Empresa, Treball i Immigració

El segon Fòrum de FemCAT es va centrar en la temàtica sempre d’actualitat com és l’ocupació, amb especial èmfasi en la immigració. L’any 2008, el 15% de la població catalana era estrangera (1 milió de persones), mentre que l’any 2000 ho era el 2%.

La immigració, com a fenomen d’actualitat i de futur relacionat amb l’economia i també amb la cohesió social, formen part dels reptes relacionats amb l’ocupació i l’economia del país.

Tractat des de la perspectiva empresarial, es va analitzar la immigració com a fenomen social, econòmic i empresarial, abordant tant els aspectes conjunturals com estructurals. Van participar com a ponents: Manuel Pimentel, fundador del Grup Editorial Almuzara i ex-Ministre de Treball i Afers Socials; Montserrat Guibernau, catedràtica del departament de Ciència Política de la Queen Mary University of London, i Jordi Pujol, ex-President de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Veure programa

Amb el patrocini de:

Compartir

Activitats

  • Àrees de treball
  • Emprenedoria i Innovació
  • Competitivitat
  • Projecció al món
  • Cohesió social
  • Fòrum

Societat digital: reptes i oportunitats

Societat digital: reptes i oportunitats

11a edició (2021). Societat digital: reptes i oportunitats

  La digitalització com a estratègia de país, la col·laboració pública-privada i la inclusió... Llegir més...

Parlament i Empresa

Parlament i Empresa

Universitat i Empresa

Universitat i Empresa

L’educació, a tots els nivells, és una de les principals eines per al progrés social, cultural i econòmic. FemCAT està compromès amb l’ensenyament superior i amb la recerca, que... Llegir més...

Escola i Empresa

Escola i Empresa

Què aporta una empresa a la societat? En què consisteix el dia a dia dels empresaris i les empresàries? Per què els agrada la seva feina? Quines habilitats requereix? A través d’un... Llegir més...