L’atur juvenil: què podem fer?

L’atur juvenil: què podem fer?

9a edició (2016): L’atur juvenil: què podem fer?

A FemCAT considerem que l’empresa és societat. Millorar les perspectives d’ocupació, i en particular de l’ocupació juvenil, ha de ser un objectiu conjunt de tots els actors implicats. El Fòrum FemCAT, celebrat el passat 16 de novembre de 2016, va ser el punt de trobada de diversos experts que van debatre sobre la necessitat de construir la visió a mig i llarg termini sobre el treball, la societat i el país que volem.

La taxa d’atur juvenil a Catalunya és del 38%, una de les més elevades de la UE, on la taxa mitjana és del 20%. Més enllà de les conseqüències de la crisi econòmica dels últims anys, es van analitzar  factors estructurals com els desajustos entre formació i mercat laboral, l’estructura de l’economia productiva i les condicions salarials.

El professor José García Montalvo, catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la UPF,  va fer la ponència inicial “Atur juvenil o atur estructural“.

Seguidament, va tenir lloc una taula rodona moderada pel periodista Antoni Bassas, on van participar l’economista Miquel Puig, el vicepresident d’AEDIPE Ricard Alfaro, la presidenta executiva de SELLBYTEL Helena Guardans, el conseller delegat d’Eurofragance Santiago Sabatés i la portaveu nacional de l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya Afra Blanco.

Compartir

Activitats

  • Àrees de treball
  • Emprenedoria i Innovació
  • Competitivitat
  • Projecció al món
  • Cohesió social
  • Fòrum

Societat digital: reptes i oportunitats

Societat digital: reptes i oportunitats

11a edició (2021). Societat digital: reptes i oportunitats

  La digitalització com a estratègia de país, la col·laboració pública-privada i la inclusió... Llegir més...

Parlament i Empresa

Parlament i Empresa

Universitat i Empresa

Universitat i Empresa

L’educació, a tots els nivells, és una de les principals eines per al progrés social, cultural i econòmic. FemCAT està compromès amb l’ensenyament superior i amb la recerca, que... Llegir més...

Escola i Empresa

Escola i Empresa

Què aporta una empresa a la societat? En què consisteix el dia a dia dels empresaris i les empresàries? Per què els agrada la seva feina? Quines habilitats requereix? A través d’un... Llegir més...